Godmorgon

2d1686013e073a9bc6f9dd818c203284.png

Godmorgon


Godnatt från oss

0-6335148f46be051583ec4317898ced26.png

Godnatt från oss


Traderavinster :-D

0-17716438031bf7724649b0af36a62f28.png

Traderavinster :-D


Vilken natt....

Natten från ja jag vet inte vad...Nova har varit ledsen precis hela natten och det enda som hjälpt är att hon fått ligga och snutta så ni kan ju själva förstå att det inte varit så lätt att sova när hon legat med bröstet i munnen HELA natten..känner mig som en zombie fast jag tror till och med en sån är fräschare än vad jag är nu. Nova är pigg och glad iallafall och sitter och leker och pratar precis som vanligt....hur ska jag få henne till att ens sova 10 min idag så jag kan få vila mina trötta ögon?! Skulle tro att det är lika bra att räkna med att det inte kommer ske och sätta in extrakrafterna... 
Vi skulle ju tagit oss ner på Babycafét idag var det planerat, hade ju tänkt fråga både Kristina och Sofie om dom skulle med men det gick ju bra med den saken ;) Vi får ta det nästa vecka eller så kanske vi kan gå på vanliga Öppna Förskolan på torsdag? :)
Undra vad jag ska sysselsätta mig med under dagen idag istället...kanske tvätta som vanligt...förstår verkligen inte hur det kan bli så mycket tvätt när den där tvättmaskinen snurrar för jämnan...men det är bara att se glad ut och tvätta, hänga, stryka och vika tills den tar slut...om den nu någonsin gör det...
Senare i eftermiddag tror jag minsann vi ska ta och våldgästa Sofie och familjen och ta en kopp kaffe :) Kanske skulle ta och slänga ihop en kladdkaka och ta med för jag är väääldigt fikasugen...ovanligt va ;)

Nu har jag äntligen fått tag i bodyn och klänning jag letat efter till Nova från Molo, hoppas nu bara att det är lika fint i verkligheten som på bild.



Vad har mer hänt sen sist då...

Vi har varit på föräldraträff, var jätteroligt att få se alla igen och se hur stora dom blivit :D Nova och Tuva tyckte nog det var lite tråkigt att sitta och lyssna på när alla vuxna pratade så dom lekte och gick med gåvagn, dom hade en varsin men dom skulle minsann ändå ha varandras ;) Lika envisa båda två dessutom :D
Efter föräldragruppen tog jag med mig Camilla, Lucas, Louise och Tuva upp till LillaW för att kika lite, det var då jag fick klämma och känna på Novas fina kjol från Rockefella ;) Jag kollade även på vinteroveraller, tror nästan att det kommer bli en Didriksson, den kändes skön och var inte allt för tjock. Jag vill dock ha en i cerise och Per vill ha en i svart så vi får väl se vad det blir när det är dags för en sådan :)

Fick göra en viktkontroll på Nova när vi var på föräldragruppen också eftersom jag inte kunde komma på tisdagen när jag egentligen hade tid. Så nu väger hon 8460 gram, så denna gången hade hon bara gått upp 90 gram på en månad. Men får vi bara henne till att äta mer och framförallt äta vanlig mat så ska det nog bli bättre även med viktökningen. Som det ser ut nu har hennes kurva gått neråt sen hon var 4 månader men det var då hon började bli som värst sjuk så det är inget konstigt egentligen.
Maten har faktiskt blivit lite bättre redan nu dessutom, vissa dagar äter hon till och med riktigt bra...iallafall för att vara i Novas mått mätt :) Tror det kommer bli samma sak som med gröten att hon bara tycker det är supergott en dag och äter som en tok :D

I fredags var jag, Nova, Sofie och Lowa på stan och kikade lite och fikade :) Fick massa trevlig fikasällskap så det var nog ett himlans kackel på kulan ;)
Jag hittade faktiskt ett par jeans också...har inte köpt ett par vettiga jeans sen jag och Per träffades eftersom jag alltid har kjol eller klänning på mig men dessa var verkligen snygga :D Köpte dom i storlek 27...sa till Sofie att dom där får jag väl aldrig på mig men dom kom på och det fanns till och med så mycket plats över på kvällen att jag hade kunnat ta ett par 26 utan problem :D Egentligen borde jag byta dom till ett par 26 men har ju redan haft dom på mig en hel kväll så ska tvätta och torktumla dom istället :)

Vi blev även bjudna på massa god tacos, godis och tv kväll hemma hos Sofie och Robban i fredags, var inte hemma fören vid lite över ett :D Hade verkligen supertrevligt så tack för allt Sofie!

I lördags var vi på marken i Degerfors, som vanligt var det mest skräp men man måste ju ändå åka dit :)Nova fick sin första marknadsballong också, mer för min skull än hennes kanske men tycker minsann att hon ska få en ballong när vi går på marken :D Per och Nova körde racing genom folkmassan medans jag och Sofie fick försöka hinna ikapp honom så gott det gick med syskonvagnen ;)
Träffade även Jenny, Jens och lilla Alde, var minsann på tiden att vi sågs nu :D Får ta och ses en längre stund när ni kommer till Degerfors nästan gång :)

I lördags kväll åkte vi på kräftskiva hemma hos Sofies mamma, var jättetrevligt och maten såg supergod ut. Jag fick äta lite kräftor, räkor, medtaget vitlöksbröd (Går ju superbra att göra eget med mjölkfritt margarin) och potatissallad...åhh va jag längtar till jag kan äta precis som vanligt igen...speciellt när det är vid sådana här tillfällen :) Risken finns nog att jag kommer svälla upp och se ut som barbapappa när jag slutat amma för det är såå himla mycket jag är sugen på nu alltså ;)

Tyvärr blev det inga bilder från helgen för jag glömde för en gångs skull att ta några :(

Men kan ju bjuda på två fina från när vi var i Blekinge :)





Nej nu ropar tvättmaskinen, hörs sen igen!

Puss och Hej!

Uppdatering om helgen...



Uppdatering om helgen kommer imorgon för jag är så himla trött nu.

Puss och Hej!


Påse 2 innehåll...

0-2560f89a46e69b2921bb85c155506bac.png


I Påse 2 låg detta från Rockefella, hur otroligt underbart superfin är inte denna kjol?? Jag blev kääär i den redan när jag såg den i nyhetsbrevet från LillaW och kan ju inte säga att det blev bättre av att få klämma och känna på den igår... ;) Dom svarta leggingsen var ju bara ett måste för att matcha ;)

Samtliga plagg är som ni redan förstått köpta på LillaW här i Karlskoga :)


Även detta fanns i påse 1



En söt äppelbody med matchande strumpbyxor från Småfolk, visst är det superfina färger nu till hösten :D

Påse 1

0-51cf9631758b128c727c7f873df21ca0.png


I påse 1 fanns bland annat denna ursöta elefantbodyn från Småfolks höstkollektion, Nova var ju bara tvungen att ha den för hur fin är den inte :D


Två helt vanliga vita pappåsar...


Två helt vanliga vita papppåsar...eller ;-)


Kan inte svara på några kommentarer...

Jag kan vare sig svara på mina kommentarer i min egen blogg eller skriva till andra...gick inte igår heller :(

Tack Sofie för dom otroligt fina orden och tusen tack för det trevliga sällskapet idag! Du är en otroligt fin vän, är väldigt glad att jag lärde känna dig :) Kramar tillbaka till er



Ska sova nu om det går för jag är slut i både kroppen och huvudet så skriver mer imorgon.

Puss och Hej!


Nu sover mina älsklingar

Jag borde med sova men det har varit lite för mycket dom senaste dagarna för att jag ska kunna koppla av. Tankarna bara snurrar i huvdet och jag skakar i kroppen, förmodligen släpper väl en del nu när jag fått träffa Emanuel och sett att han var någorlunda okej. Fast det var hemskt att se honom med sladdar och grejer, han ville inte visa att han mådde dåligt eller var orolig men jag känner min bror allt för väl för att han ska kunna dölja det. Han blev otroligt glad över att vi kom och ville till och med leka med Nova fast att han var så himla trött och blev andfådd bara han satte sig upp i sängen. Eftersom vi kom ner så sent igår så kunde vi ju bara stanna i knappt 3 timmar för sen var klockan nästan halv elva och Emanuel behövde sova. Men det gjorde väldigt ont i mig att behöva åka ifrån honom och veta att han skulle behöva stanna där ensam när han verkligen bara ville hem. Men oavsett om det är jobbigt för honom att vara där så måste han stanna tills dom vet varför detta hände. Som det är nu vet dom inte vad det beror på, dom har pratat om ett elakt virus, borrelia, hjärtmuskelinflammation och massa mer men dom kan inte säga någonting med säkerhet ännu.

Tycker rent ut sagt att det är fruktansvärt uselt av både dig Mamma och dig Pappa att inte ens åka och hälsa på honom, ni har 10 mil både två och ingen av er kan ta er dit.....vi åkte 100 mil och det var det värt tusen gånger om för det var för Mannos skull, han ska minsann veta att vi bryr oss, älskar honom och stöttar honom i alla lägen. Hade ni sett hans leende när vi klev innanför dörren i hans rum hade ni förstått vad det betydde för honom. Men ingen kan ju tvinga er att bry sig eller göra det som är rätt i alla andras ögon för som vanligt är ni allt för upptagna av era egna liv och allt vad det nu innebär...Vi är nog vana vid hur ni beter er MEN detta var inget vanligt tillfälle så det finns faktiskt inte en enda ursäkt som duger i mina ögon.
Vet att ni kommer bli arga på mig för att jag skriver det här men det får ni bli för det är såhär jag tycker.

Bjuder på en fin bild på Sötnöten men resten av bilderna Matilda och Anny tog på Novis får jag lägga in imorgon för nu måste jag verkligen se om jag kan sova en stund.



Puss och Hej!

Nu har Nokian gett upp totalt...

Min Nokia gav upp totalt idag på hemvägen så nu fungerar ingenting alls, knapparna lyser men det är allt också...blir lite småarg eftersom jag har lite bilder som jag inte hunnit lägga över och sen har ju ALLA mina nummer försvunnit :( Och eftersom jag nu har ett sifferminne som en åsna så kommer jag inte ihåg ett enda nummer...så nu mina söta vänner får ni nog skicka era nummer igen :)

Skriver mer snart igen ska bara få Nova att somna och mysa med Per en stund.

Puss och Hej!

På väg hem nu

0-694072997aaaa83bbb6e0b2a6702d7e3.png


Växjö

Vi åker till Växjö nu och hälsar på Emanuel, hör kanske av mig med mms senare under dagen.

Puss och Hej!

Älskade lilla Lillebror

Min Lillebror Emanuel ligger på hjärtintensiven i Växjö, han kollapsade på tåget på väg till Blekinge och fick åka akut med ambulans till sjukhuset. Hans hjärta slår inte som det ska. Han sa redan till mig förra helgen att han hade ont i brösten, jag borde ha sagt till honom  att åka till sjukhuset redan då...Jag frös till is när jag fick meddelandet av tågpersonalen.
Det känns som om jag ska gå sönder, jag har pratat med Elin och mina underbara vänner nu inatt men inte fören nu när jag lagt på kommer tårarna. Tror jag är chockad och jag vet att jag är livrädd. Min älskade lilla Lillebror, han är ju bara 19 år han ska inte vara såhär sjuk. Vill åka till honom och sitta och hålla honom i handen och tala om för honom att allt ska bli bra igen och att han inte är ensam. Elin fick prata med honom en kort stund nu inatt när han var vid medvetande så han vet att vi finns för honom men jag tycker inte det räcker. Ingen ska behöva ligga ensam på ett främmande sjukhus och må dåligt. Kommer inte kunna sova och slappna av fören jag vet att han mår bra igen.
Älskar dig så otroligt mycket Emanuel! Lova mig att du blir bra snart igen för jag vill aldrig vara utan dig!



Söndag

Snart är även denna helgen slut, har verkligen inte gjort någonting vettig på flera dagar nu mer än att städa, laga mat och umgås med familjen fast det kanske inte är så konstigt när alla inte är på topp. Nova är nästan helt frisk nu, bara snorig som attan och hostig på nätterna men hon behöver ingen medicin iallafall. Per mådde superdåligt igår och låg under ett täcke i soffan och sa att han frös och hade ont överallt, kanske inte så konstigt när han hade feber och såg mer död än levande ut. Idag sa han att han mådde lite bättre så han ska göra klart det sista på bilen och sen får vi väl se hur han känner sig när han kommer hem..förmodligen som igår eftersom han vägrar att ta det lugnt... Jag har ruskigt ont i halsen och mitt huvud spränger men tack och lov så är det inget mer än så. 
Vi måste bli helt friska tills på tisdag för då börjar Babycafét och sen ska vi till BVC också, ska bli lite spännande att se hur stor Nova har blivit sen sist...skulle tippa på att hon är 70 cm lång och väger 8800 gram ca.

Såhär ser Novas vikt, längd och huvudomgång ut sen hon föddes


Nej nu ska jag minsann lägga mig och titta på lite tv, får ju passa på nu när Nova sover för annars är det bara Tweenies och jordgubbsLisa som duger. Har era barn också några riktiga favoritprogram? Nova blir helt salig när hon hör signaturmelodierna till sina program och dansar och pratar och ser allmänt lycklig ut :D Spelade in en liten filmsnutt på henne igår, men min mobil är ju inte riktigt som det ska så ljudet är så högt att man nästan tappar öronen så kanske inte så roligt att lägga in den. Men ska filma henne en annan dag så ni får se hur glad man kan bli av lite fula muppar ;)


Puss och Hej!

Tävling om presentkort hos Syster & Bror


"Jag vill vinna ett presentkort värt 200kr + fraktfritt från Syster&Bror hos Tant Ulrika!"

Då var snart även denna dag slut

Nova var bättre idag på förmiddagen men sen blev hon sämre igen och bara grät och sov, idag har hon sovit 5 gånger och ändå har hon varit helt slut. Gav henne alvedon och hostmedicin vid sju och efter det piggade hon på sig så pass att hon ville röra på sig och prata och leka lite. Hon har varit lika liten i maten idag som igår och i förrgår,  det är tur att jag fortfarande ammar henne i sådana här lägen känns det som. Bara nu på kvällen som hon ätit lite annat för vi köpte pizza och då fick hon två kanter av min torra utan ost men det gillade hon att gnaga på ;) Sötnosen var så inne i sitt gnagande att hon stod helt själv en lång stund och kollade på tv, var inte fören vi började berömma henne och tala om hur oootroligt duktig hon var som hon tog tag i bordet igen och tittade på oss som om vi vore knäppa :D

Per har med gått och blivit sjuk men att få honom att vara lugn eller att bli hemma är som att slå huvudet i väggen så lika bra att han får hållas tills han blir så pass sjuk att han inte kommer ur sängen....envisa människa...fast jag kanske inte ska säga något om det där egentligen ;) Han ska till garaget imorgon och hjälpa en kille med bilen men vi får väl se hur han mår när han vaknar.
Hoppas jag håller mig frisk denna gången, har än sålänge bara ont i halsen och lite huvudvärk så det känns lugnt. Inte roligt att vara sjuk när man ska ta hand om resten av familjen.

Nej nu ska jag ta mig någon kallt att dricka och sen ska vi kolla på en film och mysa lite.

Puss och Hej!

Vår lilla tjej blir stor


Lilla gumman

Usch va Nova har varit ledsen ikväll :( Hon har fått flera gråtattacker och det verkar som hon har ont någonstans för tårarna bara rinner och hon spänner sig som en båge i hela kroppen :(  Hon somnade vid halv åtta men det dröjde inte mer än tjugo minuter innan hon hostade så mycket att hon vaknade av det. Vi var tvungna att sätta henne upp så hon kunde få luft men då var det som att öppna en kran för det bara vällde kräk ur henne :( 2 gånger kräkte hon hur mycket som helst så hennes lilla mage måste blivit helt tom och inte fick vi i henne någonting att äta ikväll heller så hoppas hon inte är allt för hungrig :( Så istället för att  sova fick vi klä av henne och stoppa in henne i duschen och byta alla sängkläder för allt var nerkräkt. Det är riktigt otäckt när hon får sån här hosta för hon ser panikslagen ut och tårarna bara rinner på henne, vi har medicin hemma som hon får  till natten men annars vill vi inte ge henne medicin i onödan oavsett om det är alvedon, hostmedicin eller allergimedicin för hennes lilla kropp ska inte behöva utsättas för sånt om det inte verkligen behövs. 

Nej nu ska jag lägga mig och titta på lite tv och sen ska jag se om jag kan sova, kommer säkert få vara uppe med Novis inatt igen.

Puss och Hej!

Plastisock



Börjar med ett av mina absoluta favoritmärken :) Började köpa Plastisock redan när Nova låg i magen, tyckte redan då att färgerna, mönstrena och kvalitén kändes bra och jag har verkligen inte blivit besviken på ett enda plagg. Nova har klänningar, bodysar, leggings, bodysuits, mössor och en filt och allt är verkligen kanonbra i både kvalité och passform. Eftersom nästan alla plagg har breda enfärgade muddar som man kan vika upp kan man använda kläderna väldigt länge vilket är ett stort plus eftersom barn växer väldigt fort i den här åldern :)

Positivt :
Mjukt och skönt stretchigt tyg
Tål massvis med tvättar utan att tvättblekas
Lång användningstid
Roliga mönster
Fina skarpa färger
Dom flesta plagg passar lika bra till både pojk och flicka
Svenskt märke
Ekologiskt

Negativt:
Man kan inte riktigt  gå efter deras storlekar då dom oftast är väldigt stora men tar man en storlek mindre än vad man vanligtvis använder funkar det jättebra.
Rätt dyra men dock väldigt prisvärda.


Klädrecension

Lägger upp ett märke i taget för om ska jag lägga upp alla på samma gång blir det extremt mycket såg jag när jag satt och höll på med recensionen Allt jag skriver om märkena och plaggen är mina egna åsikter och omdömen så med största sannolikhet kommer inte alla tycka lika men ändå roligt att få berätta vad man själv tycker :)

Kommer komma upp några märken under dagen :)

Puss och Hej!

Me&I party hos mig den 20:e oktober kl 19.00

Ja det känns som om det är på tiden för mig nu att ha ett party  :) Ville vänta tills dom släpper resten av kollektionen (Gissa om jag blev glad över att det kommer mer ;)) så det är därför det blir så sent men roligare om man kan få se hela kollektionen på en gång tycker jag. Så är det någon som är intresserad av att komma hit då och kolla på fina kläder, fika och umgås är ni väldigt välkomna :) Lämna bara en kommentar, maila eller skicka ett sms om ni är sugna så jag vet på ett ungefär hur många vi blir :)


Puss och Hej!


Lilla hjärtat

Nova bara sover och sover, hon är bara varit vaken korta stunder idag. När hon är vaken vill hon inte göra annat än sitta i famnen eller sitta väldigt väldigt nära och kolla på tv och plocka med sina saker. I vanliga fall är hon ju både högt och lågt och sitter verkligen inte frivilligt i sängen och leker. Innan Per kom hem på lunch idag somnade hon sittandes rakt upp och ner med filten i handen och tutten i munnen, hon som aldrig brukar ha vare sig napp eller filt mitt på dagen annars. Febern stiger men den är fortfarande inte jättehög så vi får hålla tummarna att den inte blir det heller. Hon har gråtit väldigt mycket idag också och det gör hon heller inte annars, hon brukar jämt vara glad och sprallig oavsett om hon är trött eller annat. Hoppas lillskruttan blir frisk snart igen så hon slipper må såhär :(

Nu ska jag ta och fixa lite bilder från innan i veckan och lägga upp tänkte jag :)

Puss och Hej!


Bloggdesign?

Har bestämt mig för att börja göra lite bloggdesign på beställning igen men denna gången kommer jag ta ca 150kr  beroende vad ni vill ha på bloggen :) Så är någon intresserad och tycker det låter rimligt så hör av er!

Min email är:  [email protected]

Puss och Hej!

Hostar och snorar :(

SJUK
Inatt har Nova varit jätteledsen, till och med Per vaknade av att hon grät och det händer ju inte varje dag kanske man kan säga. Hon var så himla ledsen och ingenting hjälpte men efter en timme somnade hon iallafall sittande i min famn. Såg redan igår kväll att hon var lite snorig men hon har ju inte verkat sjuk i övrigt så jag trodde hon skulle klara sig men nu är hon superhosig och jättesnorig, Hostan är värst för den är skarp och skällande och dessutom ser det ut som hon ska kräkas när det börjar :( Men som tur är hon har ingen feber iallafall och jag hoppas innerligt att hon slipper den också för det är inte roligt när vår lilla prinsessa är sjuk :(
Så idag blir det en lugn dag för oss så att hon blir frisk så fort som möjligt. Ikväll kommer Jocke och ska stanna ett par dagar så vi får hoppas han kan sova fast Nova är ledsen men han är ju som Per när han sover så det ska inte vara några problem tror jag :)

Nej nu ska ja ta min sjukling och mysa lite framför tvn innan jag ska se om jag kan få i henne lite mat.

Puss och Hej!

Nu är den här :)

Igår kom äntligen nya Me&I kollektionen ut, mycket var jättefint men jag tycker nog inte den slog årets vårkollektion som varit den absolut finaste kollektionen dom släppt enligt mitt tycke iallafall :) Höstens kollektion saknar några roliga klänningar och en fin bodysuit tycker jag men vem vet kanske blir det ett extra släpp även i höst  :D *hoppas på det*

Med dom här sötnosarna kommer iallafall bäras av Nova :D




Bilderna är lånade från Me&I och där finns även bilder på resten av kollektionen :)

Nu ska jag umgås lite med Sofia och Nicodemus som nyss kom på besök och sedan ska jag göra klart bloggdesignen till Linnea :)

Puss och Hej!

Vår Rallybrud

Här kommer bilden som lovat :)



Puss och Hej!

Godmorgon...

...
Har knappt sovit en blund inatt, Nova har varit ledsen och det är bara pga av att en del är så fruktansvärt nonchalanta så man inte ens kan sätta ord på det. Jag förstår verkligen inte hur man medvetet kan kan göra så att Nova mår dåligt på något enda vis. Hon är ett litet barn och hon ska inte behöva må dåligt pga av att det finns dumma vuxna människor som inte har vett att inse fakta. Hur många gånger ska man egentligen behöva ta upp så fruktansvärt självklara saker innan det går in?? Och när ska det tas på allvar??
Ibland känns det som om man vore luft och det man sa inte hördes även om man så skrek tills man inte kunde skrika mera. Känslan av att känna att man inte ens syns eller hörs är nog bland det värsta jag vet. Jag tänker inte acceptera att behöva känna mig som en skugga när jag är tillsammans med mitt barn oavsett vem eller vilka jag är med. Ingen överhuvudtaget ska behöva känns så för den delen.
Droppen kom i helgen och nu känns det som om det är lika bra att jag bara får ur mig det som gör ont och gör mig arg istället för att bara spara det inom mig och låta dom jag bryr mig allra mest om få ta det sedan.
Jag tycker att alla ska veta att det är INTE okej att köra över vare sig mig eller Per när det kommer till någonting när det gäller Nova, alla har rätt till en åsikt MEN vi är hennes föräldrar. Vi kommer alltid göra på vårt sätt och vi kommer alltid sätta Nova främst oavsett vad som än händer för hon är det absolut finaste som hänt oss och vi älskar henne över allt annat på jorden. Med det säger jag inte att ingen annan får älska henne för det är ingenting någon kan styra över men när det kommer till att fatta beslut om vad som är rätt och fel är det upp till oss och det vi säger är det som gäller oavsett.
Alla som känner oss på riktigt vet hur det är med Nova och dom allra flesta har bara varit underbara och stöttat och hjälpt oss på alla sätt och vis och till alla er vill jag bara säga ni är så himla värdefulla för oss och vi kommer aldrig kunna tacka er tillräckligt, utan er hade allt varit mycket svårare. 
Från start har det varit egentligen varit en riktig berg och dalbana. I början var jag nästan hela inställd på att det inte skulle gå vägen, men vår bebis höll sig kvar och fortsatte växa i magen och blev bara större och större. Och som alla vet slutade det ju till och med på övertid och ut kom en fantastisk liten tjej och det kändes som ingen kunde vara lyckligare än vi just då. 
Hon hann knappt födas innan jag kände jag att jag ville skydda henne för allt och ingenting egentligen. Många gånger tror jag att både jag och Per behandlar henne som om hon vore gjord av porslin. Kanske är vi värre än andra ibland (Eller så känns det bara som vi är det) när det kommer till att inte kunna släppa taget om Nova och låta andra komma henne nära på samma sätt som vi är. Vi har ju till exempel aldrig lämnat bort henne med undantag för när Sofie tog med henne på lekdejt i två timmar en morgon för att hon tyckte att jag skulle få lite egen tid. Men hade hon inte erbjudit sig så hade jag aldrig frågat henne om det för vi har inte känt det där behovet av att lämna bort henne ännu. Med det menar jag verkligen inte att vi ångrar det för så är det absolut inte, Nova hade det kanon när hon var iväg och vi vet att skulle det varit minsta lilla hade dom ringt eller kommit hem med henne på 5 minuter. 
Men det är när det känns jobbigt att bara tänka tanken på att hon ska vara med någon annan i flera timmar som det känns totalt fel att ens överväga att lämna bort henne, Jag vill inte gå runt och ha ont i magen för att hon är iväg för då kan det kvitta helt och hållet, för om hon är iväg ska det vara för att vi ska kunna koppla av och känna att det är okej för både henne och oss. 
Det allra jobbigaste är att jag är så himla rädd att hon ska få i sig något som gör henne dålig för jag känner verkligen inte att det tas på allvar hur sjuk hon blir. Det är inte okej med lite oavsett om vi är med eller inte. Det är inte jag och Per som blir straffade utan det är Nova. Det är ingen annan än hon som har ont, gråter, kliar sönder sig och får flera dagar förstörda utan det är hon. Så det kanske är något att tänka på nästa gång det kommer på tal?
Tror ärligt talat inte vi kommer våga lämna bort henne fören vi vet till 110% att risken inte finns att det händer pga av nonchalans (Sen händer självklart olyckor) för som det är nu känns det inte ens som om det gått in hos vissa att hon kan bli jättesjuk av en så simpel sak som en liten bit kaka. Sen menar jag inte att alla ska bli experter när det kommer till allergier för det räcker med att fråga oss om det är okej istället för att tro och chansa på att det kommer gå bra.
Jag hoppas allt löser sig till det bästa för i slutändan vill ju alla att Nova ska må bra och slippa allt detta.


Ett hinder gör väl ingenting...

Idag har Nova verkligen kört rally med gåvagnen....bara det att hon kör in i allt och extra gärna i mitt fina brickbord *gråter lite* men det är väl sånt man får ta :D Vem vet kanske blir lite extra snyggt med lite hack i benen ;)




P.S tack igen tant Therese för den fina klänningen! Den är lite stor än men jag växer nog i den snart :) Puss och Kram /Nova

Puss och Hej!

Nedräkning..

SNART SÅ.....
Sitter här och väntar på att få se nya Me&I kollektionen, den ska ju släppas den 10:e vilket det ju blivit nu ;) Är nog bara tokiga jag som är så himla ruskigt sugen på att få se lite glimtar av vad Novis kommer få ta på sig i höst :D Är det lika mycket snyggt i höst som det var i våras kommer det bli extremt svårt att inte handla en massa. Sa ju sist också att jag minsann inte skulle ha så mycket men det slutade ju ändå med att Nova fick nästan alla klänningar ur kollektionen plus en massa andra söta plagg...

Medans jag väntar ska jag nog ta och lägga upp lite bilder på Nova när hon kör rally här hemma ;) Sen måste den fina bilden på henne i elbilen också upp ju :D

Puss och Hej!

Justeringar

Nu har jag justerat lite småsaker på bloggen så för att se allt rätt kan ni trycka på F5 en gång :)

Puss och Hej!

En design klar :D

THERESE
Har nyss gjort klart bloggdesignen till min söta Therese, hon är som vanligt min testkanin ;) Är ju lite klurigt med PS ännu men det går bättre och bättre tycker jag nog :)

Nej nu ska jag minsann hoppa in i duschen och sen ska jag städa i lugn och ro :) För  idag är min söta och underbara sambo och min fina och underbara dotter iväg på egna äventyr :D Fick en mms bild med en strålande glad dotter sittande i enorm elbil för en liten stund sen ;) Sa till Per innan i veckan att kanske är hon lite liten ännu för sådana saker men han bara log och sa att det är hon inte alls och eftersom han är lika envis som en jag vet inte vad är det lika bra att ge upp :D 

Jo just det håller på att fixa bilder till klädrecensionen också :) Blir massor med bilder så det blir lite roligare att läsa tänkte jag :) Får se om jag kanske kan hinna klart det efter jag är klar med lägenheten och mig själv :)

Puss och Hej! 

Vår dag :)

MASSOR AV ENERGI
Idag vaknade Sötnöten redan vid sex så vi har alltså hunnit med en hel del sen dess :D 
Dagen började med att Nova kröp runt och kollade in allt här hemma som vanligt samtidigt som hon babblade oavbrutet och var på superbra humör :D Hon höll på att apa sig i över en halvtimme framför hallspegeln som har blivit hennes nya favorit. Hon står och pratar, pussar på sig själv och skrattar...ser väldigt roligt ut vill jag lova :D Sen när hon hade tröttnat på det kröp hon raka vägen in till tvn (Som alltid numera står påslagen på barnkanalen) och tittade och dansade till den ett tag. Försökte filma henne när hon dansade men så fort jag ska filma så är mobilen mycket roligare än det hon håller på med :)
Efter morgonleken blev det en potion gröt och fruktpuré och det obligatoriska Tom & Jerry kexet. Hade ju tänkt att hon kanske kunde sova en timme efter maten eftersom hon steg upp så himla tidigt men det var inte alls intressant som vanligt...Så vi satt och lekte, läste, kollade lite Tweenies, JordgubbsLisa och Pingu och när det inte var kul längre klättrade hon som en apa i fåtöljen och försökte riva ner allt som fanns i fönstret..det är tur att hon inte kan ta sig upp i möblerna ännu.. fast hon kämpar och kämpar...tycker det räcker gott och väl med att hon klättrar på kuddar och allt annat som finns att stå på för att nå saker...hennes smeknamn Apan finns verkligen av en anledning ;)

Per kom som vanligt hem på lunch idag och efter han hade varit hemma fick jag äntligen Nova till att somna men jag hann inte mer än tänka vila innan hon satt upp i sängen igen och såg pigg ut..hur kan man se pigg ut efter 5 minuters sömn? Igår slog hon dock rekord och sov i nästan 2 timmar på dagen..det har inte hänt på jag vet inte hur länge så jag får kanske vara nöjd med det :D

Efter powernappen roade Novis sig med att leka med gåvagnen, vi har ju inte allt för mycket plats hon kan springa omkring på men hon verkar nöjd fast hon bara kommer en bit när hon går :)

I övrigt har vi inte gjort sådär jättemycket alls ikväll, försökte få Nova att somna "tidigt" men inte ens åka bil hjälpte så vi får se när hon slocknar...just nu sitter hon och leker i sängen och är glad som en lärka och verkar inte bry sig ett dugg om att både Mamma och Pappa önskar att dom fick sova lite.

Här kommer lite bilder från dagen :)



MAT
Idag fick jag i Nova 30 ml Nutramigen, hon tycker verkligen det är pest även om vi smaksätter med socker, vaniljsocker, kanel och allt vad det står att man kan tillsätta. Men om det ska gå i samma takt som med gröten (Tog ju nästan 4 månader innan hon började äta den) så är det ju ett tag kvar. Men vi kämpar vidare för en dag kanske hon accepterar detta också :)

Avslutar med ett litet videoklipp på när Per och Nova spelar gitarr, eller rättare sagt Nova hoppar i soffan medans Per ber henne sätta sig ner...



Nu är det dags att övertala superpigga Nova till att somna för mina ögonlock är extremt tunga och jag känner inte alls för att leka mer idag :)

Puss och Hej!

En pratglad och morgonpigg Novis

Nova pratar bara mer och mer för varje dag som går men det kanske inte är så konstigt med mig som mamma ;)
 




 

Puss och Hej!

Några bilder från dagen också....


Milstolpar

MILSTOLPAR
Hittade en rolig sida om olika Milstolpar i barnets utveckling, men efter att ha läst många av punkterna så undrar jag om dom verkligen stämmer så bra för enligt den här tabellen kan Nova väldigt många saker som hon inte borde kunna på väldigt länge :D

Lånade tabellen från Babycenters hemsida och har satt en stjärna på det Nova kan.





Som sagt vet inte om jag tycker detta stämmer så bra men lite roligt att jämnföra ändå :)

Nej nu ska jag sova för nu sover både Per och Nova :)

Puss och Hej!

En ny liten prinsessa är här!

LOWA
Ikväll har vi besökt Sofie, Robban och Alice för igår natt föddes lilla Lowa så nu är familjen utökad med ytterligare en liten medlem :) Som väntat var hon helt tokigt söt och liten som få :) Alice var så himla go och snäll mot sin lillasyster och skulle hålla, pussa och gosa med henne hela tiden :)

Här är några bilder på sötnosarna :)



 Puss och Hej!

Morbror Emanuel :)

Idag har vi minsann haft finbesök av Lillebror och hans flickvän Linda :) Så himla kul när han kommer och hälsar på och nu är det ju dessutom ännu roligare när man vet att Nova tycker så himla mycket om sin Morbror och skiner som en sol när han kommer :) Idag hade han present med sig också :D  Ett par Lacoste skor fast dom var lite små i storleken så vi måste byta dom innan Novis kan börja knalla runt i sina sprättisar ;) Men tack tack Morbror för dom fina skorna!! 



 Puss och Hej!

Lite nytt i Sessans garderob

KLÄDER TILL NOVIS
Har ju hunnit med en hel del sen jag skrev sist, bland annat har jag varit på Bonuskundskväll på LillaW här i stan :) Och därifrån är det praktiskt taget omöjligt att komma hem utan att ha handlat någonting även i vanliga fall :) Och är det då dessutom rea gör det ju inte saken lättare ;) Men nu var Nova faktiskt i behov att lite nya pyjamasar och en fin kjol som hon kan ha till alla bodysar som jag inte har några bra matchande leggings till. Sen blev det ju även ett par leggings från Rockefella och en body från Småfolk bara för att dom var så fina och skulle passa Novis så himla bra ;)

Allt utom suiten med hästar på är köpt på LillaW




Förutom att shoppa har har vi hunnit med att umgås med våra fina vänner, jagat Nova så vi blivit svettiga, bjudit på middag, blivit bjudna på middag och myst och haft det allmänt trevligt :) Känns som om allt utom Novas sömn är på topp just nu, känner mig lugn och glad igen och det är väldigt skönt. Kanske räckte det med att få ladda ur sig lite och prata med dom närmsta för att det skulle kännas bättre :) Man kommer ju in i svackor ibland och det är nog bara att acceptera att man inte alltid orkar hålla tempot uppe i 200 utan att det är okej att känna sig ledsen och nere ibland. 

PHOTOSHOP
Blir ju bara roligare och roligare att sitta och greja och dona med bilder :) Sen att jag snart tjatar hål i huvudet på mina stackars söta vänner för att jag frågar om hur gör man si och så är ju en annan sak ;) Men om man inte frågar lär man sig ju aldrig :D Jag får kompensera med lite fina bloggar och hjälp på annat sätt när det behövs istället :)
Funderar lite på att börja göra lite bloggdesign till andra igen, är ju dessutom flera stycken som skulle haft design redan. Men när Nova bara blev sjuk stup i kvarten och all oro satte in så tappade jag helt och hållet sugen att hålla på, hoppas att det är förståligt och att ingen blev sur :( Nu tänkte jag att jag ska göra lite testbloggar och om det går bra och jag känner att jag har lite tid över så kan jag göra lite fler på beställning om det finns intresse för det. Funderade även lite på att ta en liten peng för designen eftersom det tar en stund att göra det om man ska göra en hel blogg i PS, men det är något jag kommer ta upp senare om intresset finns :)

Nej nu är det verkligen dags att krypa ner brevid mina älsklingar, Nova har sovit sen halv ett (Peppar peppar hon har bara vaknat till 2 ggr och gnytt lite) så det är lika bra att skynda sig så man får sova så mycket som möjligt :)



Puss och Hej!

Behöver er hjälp!

Behöver er hjälp med hur bloggen ser ut er era webbläsare. Jag har ställt in den så att bredden är 1024 så jag hoppas att det inte ska bli för brett för någon :)

Ser det ut såhär hos er också fast med annat typsnitt?



Tack på förhand! :)

Puss och Hej!

RSS 2.0