Egen pizza

DAGEN
Blev städat och fint här hemma :) Nova var glad nästan hela tiden fast det kanske berodde på att hon fick sitta i bärselen på Elins mage under tiden vi fixade :D Det enda som inte hanns med idag var all tvätt, helt otroligt vad tvätt det blir när man har en liten bebis som kräks och dreglar som en tok :D Inte bara hennes kläder ju, utan allt som kommer i hennes närhet får sig en omgång, är nog bara att ge upp tanken på att få ha dregelfria kläder/saker på ett tag :D Men vad gör det när man har en så go och mysig tjej att pussa och krama på :D

Tog lite bilder på hjärtat idag när vi var klara med allt. På bilderna har hon på sig sin nya bodysuit från Ej sikke lej och en velourklänning från Kappahl :) Suiten var kanske inte så himla liten ändå för jag fick vika in både armarna och benen ;) Men ack så söt trots lite för stora kläder, tror jag skulle kunna ligga och titta på henne dygnet runt utan att tröttna för hon är det absolut finaste jag sett.



När Per kom hem från jobbet bar det av ner på stan, Elin skulle köpa ett linne hon hittade igår och sen skulle det inhandlas mat till i helgen :) Blev en sväng inom systemet med för inköp av en flaska rött vin, man får unna sig ett glas vin någon gång i månaden tycker jag :) Är mysigt att äta god mat och smutta på ett glas vin under kvällen, blir lite extra helgmys då :)
Till middag idag blev det hemgjord pizza, blev såå gott! Jag kan ju inte äta ost men det blev kanon utan med :D Måste göras om fler gånger utan tvekan :)

Nej nu ska jag slänga på en film och se om jag kan sova, alla andra sover redan så kanske lika bra att jag med försöker göra det :)

Puss och Hej!


Städ och tvättdag

STORSTÄDNING
Idag ska det tvättas och storstädas här hemma minsann :) Så himla skönt att få det fint inför helgen :) Elin ska hålla ett öga på Nova så jag kan fixa och dona, tar ju lite längre tid än vad man är van vid när man har en liten envis dotter som gärna vill ha ens sällskap hela tiden :D

Idag kom Novas kläder från Plastisock, längtar tills vi kan börja använda dom för dom är ju såå himla fina :) Finns nog inget annat märke jag tycker så mycket om när det kommer till mönster, färger, form och kvalité. Har ju ett set sparat sen Nova låg i magen också så nu blir det massa Plastisock minsann. Tycker att vårkollektionen ska komma så hon kan få körsbärsbodysuiten också för den är ju bara sååå himla mysig.
Även bodysuiten från Ej sikke lej kom idag och kan ju bara säga att det var ju en väldans tur att jag tog storlek 68 för oj va liten i storleken den var. Hon har ju storlek 62 i alla andra kläder nu men ska hon kunna ha den suiten så är det nog lika bra att börja använda den direkt :)



Bilden är lånad från Plastisocks egen hemsida.

Ska försöka hinna med en promenad idag också, är ju så fint väder ute. Måste ner till apoteket och köpa någon kräm till Nova och hennes lår för hon är så himla torr. Använder ju babyolja och Miniderm men det verkar inte räcka. Sen måste det inhandlas våtservetter och mer blöjor :)

Nej nu ska jag återgå till min söta syster och dotter :)

Puss och Hej!


En heldag med shopping

STAN OCH ÖREBRO
Det blev en sväng till stan idag med systeryster och Nova, vi kom visserligen inte ner fören klockan var lite över fyra för vi var segare än segast i morse :) Blev inte så mycket shoppat här i hålan men när Per slutade jobbet åkte vi in till Örebro och där hittade vi lite mera :) Oj va fint det börjar bli på Marieberg nu och vet ni vad??? Dom har fått dit Lagerhaus, vet ni hur stort mitt leende blev när jag såg det? :D Den butiken har jag längtat efter för hur mycket snyggt kan man inte hitta där? :D Tycker ni med om Lagerhaus?



Har ju helt glömt bort att berätta att Nova vann en tävling på pixiekids.se :) Hon vann märkeskläder för 1000 kr! Jag som aldrig brukar vinna saker annars, blev så himla glad och sen är det ju ännu roligare att var till skuttan :)



Nu vill Elin ha datorn en stund så jag ska pussa på Per och Nova en stund innan dom ska sova.

Här är bilderna från dagen :)







Puss och Hej!

Svåra val i livet

SVÅRT
Har nyss suttit och pratat med en av mina närmsta vänner och nu har jag verkligen blandade känslor i kroppen. Är så otroligt glad för att just jag har en så fin och underbar vän samtidigt som jag är rädd att förlora allt. Vet ju att om det skulle bli så att det inte går att ses så är det inte för att vi gjort något fel utan för att alla ska kunna må bra. Jag vill ju vara egoistisk och säga nej du får på inga villkor i världen välja bort mig. Men är det tvunget att välja så kommer jag självklart backa och hålla mig i bakgrunden tills allt känns bra. Usch känns inte alls bra detta :( Hoppas att allt löser sig utan att någon ska behöva backa eller må dåligt.

Annars börjar saker bli lite bättre iallafall, Nova är lugnare och gladare igen och det är så himla skönt. Idag har hon sovit rätt bra på dagen till och med så det är nog helt klart på väg åt rätt håll.

Är fortfarande en del saker som är jättejobbiga och gör mig jätteledsen men det kanske löser sig med tiden. Vissa dagar väller bara känslorna över mig och då är det verkligen jättesvårt att strunta i saker som man i vanliga fall kan blunda för. Tror det enda som hjälper är att hålla sig för sig själv när det blir så för annars blir det bara en massa onödiga tankar och känslor som gör att saker och ting blir ännu värre. Sen är det nog dags att jag säger ifrån lite mer när det känns fel och jag vill ha det på något annat vis.


Denna veckan är min underbara lillasyster här och hälsar på, är så himla roligt att ha henne här :) Nova verkar också tycka det är mysigt att ha någon extra som pysslar med henne :D

Imorgon ska vi ner på stan och kolla läget, tar ju ingen lång stund att gå runt i den här hålan men alltid hittar man något :) Skönt att komma ut lite en stund också :)

Får se om det blir en runda in till Örebro i helgen med, va ett tag sen vi var där nu :) Skulle behöva kolla upp lite saker till dopet, handlar det vi ska ha nästa månad men skulle behöva ha lite koll på vad som finns iallafall. Det enda som är klart är doptårtorna (Söta och snälla Catta ska göra dom till oss) och vilken klänning vi ska ha :D Så det är en del kvar minst sagt.

SHOPPING
Har blivit en del shopping som vanligt :D Har ju dessutom råkat fastna i traderaträsket igen...livsfarligt :D  Här är det senaste iallafall...









Vill ha tag på leggingsen till Fairytale bodyn nu med bara, men dom verkar vara slut överallt eller bara finnas till fullpris...tänkte ju att jag ville köpa dom på rean som allt annat..men men vi får se om dom dyker upp.

Nej nu blir det sova för mig, Nova och Per sover gott redan så ska lägga mig och gosa ner mig brevid skruttan och sova jag med :)



Puss och Hej!


Vi lever

Ville bra skriva så ni inte tror jag gått upp i rök eller något. Är lite mycket just nu och jag känner mig inte tipp topp men jag återkommer så fort det blir lite bättre igen! Vill även skriva än en gång att jag inte glömt någon när det gäller bloggdesignen bara det att just nu går min tid till massa annat som inte kan skjutas upp. Hoppas ni har tålamod och överseende med detta :)

Puss och Hej!

Världens sämsta mamma :(

FY JAG ÄR HEMSK
Mitt samvete är inte att leka med idag alltså :( Jag mitt jäkla pucko köpte dillchips igår men läste inte på påsen eftersom jag antog att estrellas dillchips gick lika bra som OLWs....dumma dumma mig jag borde veta bättre, är ju så himla noga med att läsa annars men igår var jag så fruktansvärt sugen på något och det var bara OK som var öppet :( Åt max 2 dl chips men det resulterade i att Nova skrek hela natten och har varit jätteledsen mest hela dagen och kvällen idag :( Syns verkligen på henne hur himla ont hon har min lilla lilla bebis :( Har funderat hela dagen på vad som kan ha varit fel men inte fören ikväll slog det mig att jag skulle kolla chipspåsen och självklart var det dom som var felet :( Hon har dessutom blivit superdålig i magen och det bara rinner ur henne. Är så arg på mig själv så jag har lust att bara gråta :( Känner mig som världens sämsta mamma just nu :( Tänk att en sådan liten mängd kan få henne så dålig, hoppas innerligt att detta växer bort så hon slipper ha det såhär :( Vill ju att vårt lilla hjärta ska må bra och slippa att ha ont och må dåligt.

Nej nu ska jag lägga mig ner och mysa med skruttan som äntligen har somnat. Håll tummarna att hon mår bra imorgon igen.

Puss och Hej!

Jag tävlar om ett presentkort


Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- på barnshoppingbloggen, i sammarbete med Kullerbyttan barnkläder! Tävla här du med :)

Vaccinationen

VACCINATION
Igår fick Nova sina första vaccinationssprutor, vi valde att köpa till en extra spruta för det handlade om 135 kr så bara idiotiskt att inte ta det tyckte vi. Per var med för jag klarar inte av att se när dom sticker i henne, men det gick faktiskt jättebra. Hon grät en liten stund men sen blev hon trött och somnade så fort vi satte henne i bilen.

När vi kom hem fick skruttan lite mat sen satte vi på oss kläderna igen och sprang för att hinna med snigelbussen till Bråten och min Kusin Petri...bussen tar fasen 50 min så det gäller att inte ha allt för bråttom...på bussen satt det en mycket mysko människa som pillade sig i näsan och pratade med sig själv...stackare kan inte vara kul att ha det så inte.

Hemma hos Petri var det lika trevligt som vanligt :) Jonna och Simon var också hemma för det är ju sportlov här nu :) Nova var glad nästan hela tiden och satt i Petris famn och log och pratade :)



Inte fören vid halv fyra tiden blev Nova superledsen och gick knappt att trösta :( Men efter lite mat och en tupplur var hon på bättre humör igen men väldigt myssjuk.



När vi kom hem somnade Nova i vagnen, hon brukar aldrig sova i den inomhus annars. Så under tiden hon sov städade jag hela lägenheten och tog hand om nästan all tvätt. Så himla skönt att bli av med allt, har ju inte funnits varken tid eller ork till det innan i veckan eller helgen. Så när skruttan vaknade vid sju var det bara att sätta sig och ge henne mat och mysa i lugn och ro.

Så trots över 39 graders feber tycker jag att Nova var på bra humör hela dagen igår, lite gnälligare och mer myssjuk men annars låg hon och log och pratade som vanligt :) Så det känns skönt att det inte blev värre än så :)



HELGEN
I lördags blev det en snabb runda till Uno och Anita. Carola, Hans, Jocke och Emmy var också där. Nova var febrig så vi stannade bara på en kopp kaffe så dom kunde få träffa henne en stund. Inte roligt att åka bort när hon inte är bra :(



I söndags var Nova mycket bättre så vi gick en promenad i det fina vädret, så himla fint när det är snö överallt och solen skiner :) Blir ju glad av att vara ute :) Nova sov gott i vagnen så hon verkade med tycka det var mysigt att komma ut lite i friska luften :)



På eftermiddagen blev det först en fika hos Sofia, Anders och Nico. Sen åkte vi till Pers Farmor och sen blev det även en runda ut till Catta och Klas :) Roligt att komma ut lite när man suttit innan i en hel vecka och inte träffat någon alls :)



Nu kommer Per hem på lunch sen ska jag sova en stund med Nova.

Puss och Hej!

Lite nya bilder på mig

MIN NYA KROPP
Passade på att ta lite nya bilder på mig själv idag, nu känns det som om jag är precis lagom :) Har lite putmage kvar men inget som stör mig :) Nu behöver jag bara träna för att bli lite fastare men va fasen det är ingen panik och verkligen ingeting jag prioriterar. Borde nog uppsöka en frisör dock :D Inte klippt mig sen jag var i vecka 18 ;)



LILLA HJÄRTAT
Nova skruttan har fått feber igen :( Hon är varm som attan, lilla bebis att hon inte kan få bli bra snart :( Snorig som bara den är hon med och hostar.
Idag blir hon hela 3 månader :D Tänk va tiden går snabbt.

Idag blir det inte så mycket gjort, ska mysa och ta hand om varandra för det är ju alla hjärtans dag :) Måste komma på något gott att äta ikväll, någon som har några förslag?

Nej nu ska jag mysa och prata med Nova :)

Puss och Hej!


Idag var brevbäraren extra snäll tycker jag :D

BONUSCHECKAR
Idag när vi vaknade var Nova äntligen feberfri, tyvärr är hon fortfarande riktigt förkyld och har hosta plus att hennes ena öga rinner och geggar sig :( Men annars har hon varit lite piggare och på bättre humör under dagen. Hoppas hon blir helt frisk snart, hon ska ju få vaccin på måndag med ju.
Meningen var att vi skulle hålla oss inne idag med, men solen sken och det var så fint ute så det kändes dumt att bara ligga inne. Vi har ju inte varit utanför lägenheten på hela veckan.
Så idag blev det en runda till stan och lite shopping och fika tillsammans med Åsa och Sofia. Sofia var tvungen att åka och hämta Nico vid halv fyra men jag och Åsa stannade kvar och gick runt och kollade lite :) Hittade som vanligt massa fina saker, men idag gjorde det inte så mycket för jag fick minsann 550 kr i bonuscheckar från HM med posten :D Väldigt snälla brevbärare här i stan ;) Köpte som vanligt mest till Nova men blev även en jättefin stickad mörkgrå tröja till Per i alla hjärtans dags present :) Den passade jättebra och han tyckte om den så det blev ju kanonbra :)

Passade på att handla lite mat och sånt med innan Per kom ner och hämtade oss men som vanligt glömde jag det jag absolut inte fick glömma..så imorgon måste jag iväg en snabbis och köpa kattsand, rakblad och blöjor...borde verkligen ha en talade lista som talade om för mig vad jag ska göra och fixa under dagarna...

Det här fick Nova idag :)



I det stora hela har dagen har varit jättebra förutom att jag såhär i efterhand känner att vi nog borde ha stannat hemma ett par dagar till för usch va Nova varit ledsen nu ikväll :( Märker på henne att hon inte alls är som hon brukar, lilla hjärtat inte roligt att må dåligt när man är så liten :(

LILLEBROR
Pratade med Elias idag :D Han är sååå himla stolt över sin lilla dotter, är så fruktansvärt lycklig för hans skull. Känns så roligt att det bara skiljer 3 månader på Nova och Malva för nu har man någon att dela det här underbara med :) Hade någon sagt till mig för 1 år sen att Elias skulle bli Pappa hade jag nog bara skrattat, gjorde jag visserligen när han ringde och sa att han skulle bli det med men det var ju inte direkt väntat om man säger så :D Men när "chocken" hade lagt sig kändes det bara megabra allting :) Tänk att min Lillebror har blivit Pappa, det är helt ofattbart :D
Mina syskon har blivit så stora, "pojkarna" Erik och Emanuel alltså är inga pojkar längre utan vuxna. Dom som alltid varit så små..usch va tiden går snabbt. Elin är heller inte liten längre, hon fyller 17 år i sommar. Min lilla fina syster, tänk när hon låg på min mage och sov..det var ett tag sen nu :D Nu är det Nova som ligger i hennes famn och sover istället och om några år kanske hon har en egen liten son eller dotter :)



Malvas fullständiga namn kommer bli Emma Malva Cecilia Nilsson Tarakkamäki :) Så fint. Jag och Nova heter ju också Cecilia så det känns roligt att namnet förs vidare för det är ju vår familjs släktnamn. Emma är Nikkas familjs namn, det är fint det med ;) Jag heter ju Emma Anny Cecilia Tarakkamäki så lite likt blir det allt.

TVTITTANDE
Ikväll efter att Per och Nova hade duschat så låg skruttan och kollade på Let´s dance med stooora ögon..det går verkligen inte att få henne att sluta titta om man inte vänder henne med ryggen mot tvn :D Men det måste vara program där det händer mycket, duger absolut inte med tecknat av någon anledning :) Hon har sina idéer och är lika envis som både mig och Per.



Idag blev det lite tacos till middag  fast med kycklingefilé istället för köttfärs, var riktigt gott och dessutom var det riktigt skönt att få stå och pyssla själv en stund i köket. Har ju varit Per som lagat mat för det mesta sen Nova föddes, min tid har inte riktigt räckt till.

DOP
Vi måste verkligen bestämma oss om dop snart. Men det är inte bara att ha ett dop känns det som, allt ska fixas och framförallt så ska alla hålla sams..Har faktiskt känt flera gånger att jag bara har lust att strunta i alltihopa men samtidigt vill vi ju att hon döps. Ett är säkert iallafall blir det dop fixar jag och Per allt själva och sen får alla komma som gäster, blir minst krångel då. Blir ju mer jobb för oss visserligen, men det blir inget bråk om att någon gjort mer än någon annan och det känns bra. Ingen ska ju behöva känna sig utanför. Måste se vilken dopklänning vi ska ha med, den jag hade finns i Blekinge hos min Moster sa Mormor och Pers har Carola. Får helt enkelt se vilken som passar bäst på Buddha :D

Såhär såg jag och Per ut när vi döptes



Sen några bilder på när vi var små :) Roligt att se vem Nova är lik, alla är änsålänge väldigt eniga om att det är Per :D





Nej nu ska jag sova lite för både Per och Nova sover redan :) Men godnatt!

Puss och Hej!

Bloggvärde

VÄRDE PÅ BLOGGEN??
Vad innebär egentligen bloggvärde?? Min blogg är just nu värd 47.732 kr enligt www.bloggvarde.se.. Inte tusan vet jag hur den blivit värd det eller varför :D Men men någon som kan förklara så vore det ju lite skoj att veta iallafall :D

Puss och Hej


Utmanad av Jennica

UTMANING

Jag har fått en utmaning av Jennica, den går ut på att skriva 8 sanningar/vanor/ovanor om sig själv samt utmana andra!

1. Jag värdesätter min dotter, sambo och mina syskon över allt annat, skulle det hända någon av dom något skulle min värld rasa samman.

2. Jag är alldeles för noga med hemmet, kan inte släppa in någon om det inte är tipptopp. Så ringer det på dörren utan att jag vet vem det är kan jag få lätt panik...Som ni säkert förstår är det numera rätt omöjligt att hinna vara så petig som innan så det händer ibland att jag inte ens öppnar om det ringer på dörren om jag inte väntar besök...så ska ni hälsa på så ring gärna en timme innan ;)

3. Jag har 4 underbara och väldigt håriga odjur...nej odjur är inte negativt utan bara mitt namn på min fina katter :) Just nu har jag grymt dåligt samvete eftersom dom inte alls få lika mycket uppmärksamhet som innan Nova kom :( Men jag gör mitt bästa för att göra det bättre. 

4. Jag är löjligt glad i lampor, kuddar och filtar, innan Nova föddes gick nästan alla min pengar till inredning. Drömmer om ett stort och fint hus att greja och dona med. Huset får gärna ligga vid havet och ha stoora fönster och högt i tak också.

5. Jag shoppar på tok för mycket, men det är ju så himla roligt så det går ju inte att låta bli helt enkelt. Först och främst blir det saker till Nova, hon är väldigt bortskämd redan, varken jag eller Per har något stopp när det gäller lillskruttan :D Men det är så det ska vara tycker jag.

6. Jag är alldeles för lat när det kommer till träning...eller rättare sagt det existerar inte ens i min värld just nu...och jag har faktiskt inte ett dugg dåligt samvete för det heller :D

7. Min högsta önskan vore att få ha alla mina syskon nära så jag bara kunde åka iväg på en fika och umgås i några timmar. Saknar dom så fruktansvärt mycket :(  Vi ses alldeles för sällan nu :(

8. Jag är otroligt dålig på att höra av mig till mina vänner, inte av elakhet utan mer av snurrighet...tänker jag ska ringa men så får min lilla hjärna annat att tänka på och vips så har jag glömt bort det :( Ska försöka bättre mig! Kanske borde sätta upp en anslagstavla och skriva upp allt jag borde göra?!

Jag utmanar alla som känner för det :)

Lite nytt till vårt hjärta :)

LITE NYTT I GARDEROBEN
Har tittat på klänningen och filten från Sobea massa gånger men tyckt att det var alldeles för dyrt så har struntat i det. Men idag såg jag att det var rea :D Så nu slog jag till minsann :D Nova kommer bli såå söt :)
Sen hittade jag ett superfint set från Lindex också, får springa in och köpa det efter vi varit på BVC på måndag :)





BLOGGDESIGN
Imorgon ska jag ta tag i bloggarna igen om bara Nova sover lite under dagen, känner mig elak som inte
hunnit innan :( Men Nova går först alltid. 

SCRAPBOOKING
Har testat lite scrapbooking på datorn...kan väl inte påstå att jag är bra på det ännu men lite kul är det iallafall :) Ska köra lite enkla snygga saker till bloggarna tänkte jag :)
Den här gjorde jag till min underbara syster igår. Älskar dig Lillasyster!! Du är bäst och jag skulle aldrig klara mig utan dig!



Nej nu ska jag prata lite med Nilla och Jenny sen blir det Samantha Who och sova :)

Puss och Hej!

Nu är äntligen min Brorsdotter och Novas kusin här :)

LILLA TJEJEN
Förlossningen gick snabbt och bra och ut kom en underbar liten tjej :) Hon var inte alls så liten som läkaren hade sagt, läkaren sa ju att hon skulle väga 2400 gram men ut kom en bebis på 3155 gram :D Hon var hela 50 cm lång så hon och Nova var lika långa bara att Nova vägde 870 gram mer ;) Så nu ser jag verkligen fram emot att få träffa alla tre, får hoppas vi kan åka ner snart :)
Massa massa grattis igen Elias och Nikka :) Hon är så himla fin!



Puss och Hej!


Blir nog Faster idag :D

IDAG HÄNDER DET NOG
Min lillebror ringde mig kvart i åtta i morse och sa att Nikka fått värkar :D Sen ringde han igen vid tjugo över tolv och sa att dom var på förlossningen :D Så med största sannolikhet kommer jag bli Faster idag och Elias Pappa till en liten flicka :D Är så himla lycklig för hans skull, vet ju hur stort det är att få hålla i sitt barn för första gången. Hoppas förlossningen går snabbt och smidigt så hon slipper ligga länge och ha ont. Men jag återkommer med fler uppdateringar senare under dagen :D



SNORIGT OCH FEBRIGT
Jag är fortfarande snorig och hostig men känner mig ändå mycket bättre nu och det känns väldigt skönt. Nova mår inte lika bra tyvärr utan är verkligen bottenförkyld och febrig :( Stackaren kan ju knappt äta för att hon inte får luft, ändå använder vi både näsdroppar och snorsug till henne. Hoppas det vänder snart så hon är friskt och kry i helgen. Just nu sitter hon uppallad med några kuddar här brevid mig och pratar och äter på sina händer, så trots feber och snor är hon på någorlunda bra humör ändå :) Men hon vill absolut inte att jag lämnar henne ensam för då gråter hon som bara den, så idag har jag hunnit med att kasta i lite tvätt men inget mera...får ta resten när Per kommer hem från jobbet.



Denna veckan har vi bara legat i sängen och försökt krya på oss, tiden har vi fördrivit med tv, serier,lite prat på msn och mys och bus med Nova när hon varit tillräckligt pigg för det. Sen har vi försökt sova så mycket som möjligt, igår sov vi 4 timmar mitt på dagen och det var verkligen jätteskönt och välbehövligt kan jag lova. Nova är så himla myssjuk och ska ligga på min mage och sova så som hon gjorde när hon var mindre :) Man blir ju lite orörlig men attans så mysigt det är när hon kryper ihop och somnar sådär :) Så himla synd att Per inte kan vara hemma tillsammans med oss och mysa för det skulle vara underbart :)



LITE NYTT
Klickade runt lite på HMs sida häromnatten när vi inte kunde sova, meningen var att kolla till Nova men hon hade ju redan allt som var fint på sidan så kollade lite till mig själv istället :D Hittade faktiskt tre saker som är på väg hem till mig nu..eller dom kommer vecka 15 men det gör ju inget för kanske lite kallt ute för att använda sandaler nu eller?? ;)



Nej nu ska jag kolla lite fler avsnitt av Samantha Who och se om jag kan få Nova till att sova en timme eller två :)

Puss och Hej!


Ingen bra dag alls idag

INTE ALLS SÅ BRA
Är nere i en svacka idag känns det som, mår fortfarande inte bra och har lite feber och näsan rinner. Blir inte direkt bättre av att Nova börjar bli sjuk hon också och bara nyser och snorar och är extremt mammig. Inatt har jag nog varit uppe 10 ggr med henne för att hon varit jätteledsen och inte kunnat sova :( Min lilla plutt, hatar när hon mår dåligt och jag inte kan göra något för att hjälpa henne. Känner mig bara ledsen och nere just nu. Skulle behöva städa och göra fint här hemma också men jag hinner inte. Nova vill inte vara hos någon annan än mig just nu när hon är ledsen, inte ens Per duger och det känns allt annat än bra. Känns så otroligt viktigt för mig att hon kan vara hos honom lika mycket som hon kan vara hos mig. Hon har ju kunnat vara det innan men inte nu..är det en fas hon går igenom eller vad händer? 
Jag skulle verkligen behöva sova, duscha och äta men får vänta till senare. 

Nej nu ska jag inte sitta här och klaga mera :( 



Puss och Hej! 


Feber och skräp :(

SJUK :(
Usch har sovit uruselt inatt för jag har drömt massa konstiga drömmar och sen har jag varit för kall och sen för varm..tog tempen i morse vid åtta och då var den på 38.3, inte jättehög feber direkt men det känns verkligen i kroppen att det inte står rätt till :( Är så grymt trött och har världens huvudvärk så idag blir det absolut ingenting gjort.
Nova har med börjat nysa en massa och hosta en del men får hoppas hon slipper febern iallafall.



All bloggdesign får vänta till jag blir bra igen för jag kan inte tänka klart just nu, hoppas det är okej för alla.

Nu ska jag återgå till min glada dotter som ligger här och är pigg som bara den och bara bubblar och bubblar :)



Puss och Hej!

Håller på att bli sjuk tror jag :(

SJUK?
Usch vaknade upp med megaont i halsen och en snorig näsa idag, känner mig dessutom halvdöd och vill bara sova. Har varken tid eller lust att bli sjuk just nu :( Men kan kanske inte göra så mycket åt det heller. Hoppas det går över snabbt och hoppas verkligen att Nova slipper bli sjuk.

DESIGN
Jag har fixat med bloggdesign så mycket jag bara hunnit men Nova har blivit som ett plåster och sen har vi haft lite annat att göra också :) Men jag har inte glömt bort någon, det tar bara lite tid att få allt snyggt och bra :) Hoppas alla kan ha lite överseende med det :) Idag ska jag göra klart Pias blogg, började igår men när klockan var fem behövde jag sova :D

Såhär blev Emmas blogg förresten



FÖRÄLDRATRÄFF OCH MEANDI PARTY
Vi kom iväg på föräldraträffen och det var riktigt roligt att få träffa alla :) Nova var som väntat störst men så är hon ju äldst med om man inte räknar pojken som är fem veckor för tidigt född. Näst efter Nova kommer det en pojk som är född den 1 januari, han väger bara 500 gr mindre än Nova :D Så han var en stor kille :)
Har sagt till om babymassage nu också, mysigt att få komma iväg på det tycker jag :) Började i mars och jag hamnade i en jättebra grupp.
Efter föräldragruppen drog jag med mig Emma, Robert, Oliva, Camilla och Lukas på en fika :) Va jättetrevligt att sitta och prata lite och bara umgås med folk som också är helt uppslukade av bebislivet :)

När vi hade fikat klart bar det av till Kristina och MeandI partyt, tog med mig Camilla, Lukas, Emma och Olivia också :) Var som väntat väldigt trevligt och kläderna var jättefina, så nu blev man lite fattigare igen ;) Nova fick en klänning som heter Pussgrodor, en som heter Kalas och sen en bodysuit med lejon på :) Bilder på kläderna kommer när jag fått hem dom.
Efter partyt tog vi följe hem, var skönt att gå fast det både var mörkt och kallt ute.
Vi pratade om att börja gå på öppna förskolan tillsammans också så vi får styra upp något snart :) Kanske fler i föräldragruppen som är sugna på att följa med.

PLÅSTER
Nova har blivit väldigt mammig och pappig och ska helst ligga på oss och sova och sitta i famnen hela tiden. Det gör mig absolut ingenting bara det att jag känner mig väldigt enarmad och allt tar mycket längre tid :D Men det är bara till att ta det lugnare och ta saker och ting när man hinner istället.

HAGFORS
Igår tog vi oss en tur till Hagfors, var ju ett tag sen Nova träffade farmor Carola och Hans :) Stannade inte så länge men vi hann kolla på melodifestivalen och fika ihop...eller dom andra fikade och jag tuggade i mig ett par torra Mariekex..
Melodifestivalen var ju precis som den brukar vara, helt fel personer som gick vidare..hur kan man ens rösta på Ugglas?? Aja får hoppas det kommer bättre låtar i dom andra deltävlingarna annars tror ju inte jag att Sverige har så stor chans :D
Nova var på jättebra humör nästan hela tiden och bjöd på massa prat och leende :) Mysigt nu när man kan åka iväg och slippa känna sig stressad över att hon bara gråter.

DAGEN
Idag ska jag göra så lite som möjligt och jag tror inte ens jag ska kliva ur sängen, har laddat upp med dricka, alvedon och snorpapper så jag klarar mig. Nova ligger och sover nu så jag ska passa på att göra klart Pias sida sen får jag se om min hjärna orkar börja med en till.



Puss och Hej!

Snacka om totalt förvirrig

VAD HÄNDER?
Visst att det sägs att man kan bli lite snurrig av att amma men jag är ju helt totalt supersnurrig hela tiden..glömmer bort vad jag ska göra, hur man säger vissa saker osv osv. Men idag tog det nog ändå priset, har gått en hel vecka och sett fram emot föräldraträffen och MeandI partyt som ska vara idag. Men det är bara det att det är inte ens idag utan det är imorgon..jag var bombsäker på att den 5:e var en onsdag men så var uppenbarligen inte fallet..så det var verkligen tur att jag läste Kristinas blogg inatt annars hade jag gått på både föräldraträff och party ikväll ;) Vilken klantskalle jag är alltså.
Men laddar för imorgon istället :D

Så dagen ska jag istället ägna åt att städa lite, hoppas bara Nova tycker det är en lika bra idé. Sen ska jag mysa och leka med skruttan och om jag känner för det och orkar ska jag fixa lite bloggdesign också :) Har ju ett antal bloggar kvar att göra fina :)


Nej nu ska jag prata med Nova innan hon sparkar sönder mig :)

Puss och Hej!


Dåligt med uppdateringa?? Här är varför :D

DESIGNAR SÅ DATOR BLIR ÖVERHETTAD
Min lillebror brast ut i världens gapskratt idag när min kära dator bara dog under tiden jag satt och fixade lite bilder. Han påstår att jag inte kan leva utan datorn och skulle bli helt förkrossad om den verkligen dog på riktigt..lite ledsen skulle jag nog bli för jag tycker om att sitta och fixa och dona :) Men det skulle ju inte vara världens undergång iallafall, men för säkerhets skull ska jag lämna iväg den och få den lagad innan det går helt åt pipsvängen :D

Idag hittade jag ett nytt program för bilder så nu redigerar jag bilder för glatta livet, lär mig mer och mer hela tiden :D

Har hunnit med att fixa tre bloggar till också, så nu är det bara tio kvar typ ;) Men imorgon ska jag minsann strunta i design helt och hållet tror jag för just nu känner jag mig som en svamp i huvudet. Ska bara göra klart Therese sida helt och hållet innan jag inleder min semester :)







I övrigt har vi inte gjort så mycket mer utöver det vanliga som att städa, bada Nova, kolla lite tv och myst. Emanuel åkte hem innan idag :( Men som tur är kommer han om några dagar igen, är så himla roligt att ha honom här :) Dessutom är helt såå himla bra med Nova, räcker med att han tittar på henne så ler hon :) Skulle verkligen vilja ha alla mina syskon supernära så man kan ses precis när man vill.

Nej nu sover äntligen min pratglada dotter så nu ska jag med sova.

Puss och Hej!

Nystädat och fint

STÄDAT
Så nu är det rent och fint här hemma igen :) Så himla snällt av Lillebror att hjälpa till, tack så himla mycket!! Snart kommer Per hem och då ska vi äta lite kyckling och ris, mumsigt :)

Sitter här och håller Nova sällskap när hon ligger nakenfis och tittar på sina leksaker, hon bubblar som bara den och ler hela tiden :D Hon är helt underbar vår lilla tjej och det går verkligen inte att få nog av henne. Tänk att man kan vara så stolt över en så liten människa, älskar henne så fruktansvärt mycket!



Puss och Hej!


Sugen på ny design?

Om det är någon som känner sig sugen på ny design på bloggen så säg till så fixar jag gärna det :) Är så himla sugen på att greja lite just nu men har inget att pyssla med :) Enda jag behöver är ett tema som jag kan utgå ifrån sen fixar jag resten om så önskas :)

Skicka bilder och tema + andra önskemål om ni har det till [email protected] så gör jag bloggarna i tur och ordning :) Går även bra att adda mig på msn på [email protected]

Puss och Hej!


Söndag redan

TIDEN RUSAR IVÄG
Tiden går alldeles för fort, känns som om man inte riktigt hinner med. Snart är Nova 3 månader, helt ofattbart att det är så längesen jag fick upp henne på magen och vi fick träffa henne för första gången. Svårt att tro att den lilla bestämda och sprattliga tjejen som ligger här mig brevid mig redan blivit så stor. Hennes personlighet framträder mer och mer för varje dag och det är verkligen helt fantastiskt att få lära känna henne. Tyvärr verkar det som om hon har haft "oturen" att ärva både min och Pers envishet dock så vi kommer inte få det lätt... ;) All hennes vakna tid ska ägnas åt henne och ingenting annat om hon får bestämma, vilket hon oftast får. Räcker med att hon ser lite missnöjd ut så släpper både jag och Per allt vi gör och pratar, busar, står eller sitter med henne istället..kanske borde hon lära sig att vara lite ensam också? Många som sagt att vi skämmer bort henne med att jämt vara med henne och ha henne i famnen, kanske är det så men vi trivs med att ha det på det viset :) Alla gör olika med sina barn och inget sätt är rätt eller fel enligt mig, bara man själv trivs med det och barnet mår bra och är nöjt :) Så här hemma kommer vi fortsätta med att "skämma" bort Nova med massor av uppmärksamhet och närhet oavsett hur många som "gnäller" på oss och säger att hon är sååå bortskämd...



DAGEN
Idag är det projekt storstäd som gäller här hemma och sen behövs det tvättas som vanligt...blir grymt mycket tvätt när man har en kräkbebis i huset :)

Nej dags att börja, återkommer senare :)

Puss och Hej!

RSS 2.0